Servicii profesionale de curatenie in Bucuresti si Ilfov.

Pentru o oferta de pret nu ezitati sa ne contactati!

Servicii profesionale de curatenie in Bucuresti si Ilfov.

Pentru o oferta de pret nu ezitati sa ne contactati!

Dusmanii celor mai periculoase 10 pete

1. Sangele pe materiale care nu se pot spala la masina.

Curata cu un burete si cu apa rece, apoi sterge cu o carpa uscata. Repeta pana cand pata dispare. Pe covoare: curata zona cu un burete si cu apa rece sau apa minerala (sifon) si repeta pana se curata.

2. Polen de flori.

Cel mai bun mod de a evita patarea cu polen este taierea staminelor florilor. Pe lemn: curata cu un pamatuf de praf. Pe covoare/canapele: NU sterge! Aspira cat de repede posibil locul, apoi curata ce a mai ramas cu banda adeziva.

3. Vin rosu pe materiale care nu se spala la masina.

Curata cu un burete imbibat in apa minerala, apoi tamponeaza zona cu un prosop de bucatarie. Repeta procedeul, daca e cazul. Pe covoare: absoarbe pata cu un teanc de prosoape de bucatarie, pune sifon sau vin alb si sterge.

4. Guma de mestecat.

Freaca locul cu cuburi de gheata puse intr-o punga de plastic, pana cand guma devine casanta, apoi curat-o folosindu-ti unghiile sau un cutit. Tamponeaza cu o carpa inmuiata in otet sau alcool metilat, pentru a indeparta resturile/urmele.

5. Ceara.

Daca e inca moale, intareste-o folosind metoda cuburilor de gheata, apoi acopera zona cu cateva prosoape de bucatarie. Treci pe deasupra usor cu un fier de calcat la temperatura mica, iar ceara va fi absorbita de prosop.

6. Urme de creioane colorate/pastel pe pereti.

Freaca locul cu pasta de dinti. Spala cu apa calduta si detergent. Pe covoare: acopera cu prosoape de bucatarie si pune fierul
de calcat, la temperatura mica.

7. Ketchup.

Iata un sfat pentru a indeparta usor si rapid petele de ketchup de pe covor: curata pe cat posibil locul cu un prosop de bucatarie, apoi pulverizeaza putina spuma de barbierit. Sterge bine cu o carpa curata, umeda.

8. Cafea pe materiale care nu se spala la masina.

Curata cu un burete inmuiat in apa calda si solutie de borax. Sterge cu o carpa uscata. Repeta, daca e cazul. Pe covoare/canapele: procedeaza ca mai sus, dar foloseste apa minerala.

9. Curry pe materiale care nu se spala la masina.

Curata cu un burete inumuiat in apa calda si solutie de borax. Pe covoare: pulverizeaza apa minerala, sterge cu un prosop
de bucatarie. Curata cu o solutie din 1 ceasca otet de vin si 2 cesti apa.

10. Grasime pe materiale care nu se spala la masina.

Pune talc pe locul respectiv, ca sa absoarba grasimea. Apoi perie bine si repeta daca e cazul. Pe covoare: la fel ca mai sus, dar pune ulei de eucalipt pe pata, dupa ce ai curatat cu talc.